Despre Alzheimer

Putini sunt aceia care accepta prezenta acestei maladii in mediul lor familial.
Si tot putini sunt aceia care spun celorlalti ca in familia lor exista cineva diagnosticat cu aceasta boala.

Pentru ca de mult timp ea reprezinta un „stigmat” ceva despre care nu se prea vorbeste.
Statisticile arata insa ca, cei care sufera de aceasta boala nu sunt de cele mai multe ori diagnosticati, sau sunt subdiagnosticati.

Principiile „nu stiu, deci nu exista” sau „stiu, lasa ca ma descurc eu” desi eliberatoare pe moment, nu fac decat sa acutizeze situatia .

Ignorarea semnelor de debut, lipsa diagnosticarii, medicatiei si interventiei multidisciplinare poate duce la situatii mult mai complicate care din pacate nu pot fi estimate anterior.

Daca nu stiti inca mai multe despre aceasta maladie si va confruntati cu asemenea situatii, acum este momentul sa cautati informatii cu scopul de a intelege cum se manifesta si evolueaza boala si modalitatile de gestionare a situatiilor care deriva din confruntarea cu aceasta.

INDRAZNITI sa va informati pentru a lua cele mai bune decizii atat pentru dvs. cat si pentru familia dvs.

FITI DESCHISI pentru a putea asimila si a va acomoda cu situatia provocatoare in care va aflati.

Scopul acestui blog este de a inlesni schimbul de informatii pe care le-am gasit pe diferite surse si care va pot ajuta sa gestionati aspecte ca hrana, igiena, medicatie, etc.

De asemenea va invit sa va alaturati grupului yahoo creat special cu acest scop Alzheimer-dementa@yahoogroups.com

Si va invit de asemenea sa impartasiti si dvs. din experienta dvs., resursele gasite, pentru a crea o cale de comunicare si a informa cat mai multe persoane aflate in aceasta situatie (de bolnav sau de apartinator inclusiv familia).

Desi aceasta boala are o evolutie stabilita in linii mari din punct de vedere medical- exista anumite stadii ale bolii si anumite manifestari corespunzatoare- fiecare persoana care sufera de aceasta boala este un caz unic in sine.

Pentru ca suntem diferiti si nu exista o evolutie standard.

Reclame

Un răspuns la „Despre Alzheimer

  1. Buna ziua,

    Am remarcat de un an in coace unele caracteristici ale acestei boli la tatal meu in varsta de 64 de ani,spun de un an incoace pentru ca nu stau cu el de mai bine de 4 ani de zile iar dupa moartea mamei parca s-au accentuat.In primul rand sunt unele modificari ale memoriei de scurta durata sunt lucruri care trebuie sa i le repet,sunt cuvinte notiuni pe care nu le poate comunica si gaseste un sinonim care nu are nici o legatura cu cuvantul si deasemenea un dezinteres total si lipsa implicarii in orice….Initial am crezut ca a fost rezultatul mortii mamei mele doar ca am constatat o lipsa totala a vointei,am incercat sa vorbesc cu el despre acest lucru doar ca nu vrea sa recunoasca si neaga ,as dori cumva sa ii ofer un tratament care sa ii faca bine si totusi in acelasi timp sa nu il fac sa se simta incomod sau prost dar in momentul de fata nu stiu cum…nu as vrea sa evolueze din cauza unei lipse de comunicare sau din cauza negatiei ca mecanism de aparare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s