10 Persoane Celebre diagnosticate cu Alzheimer

Ronald Reagan – Fostul presedinte Ronald Reagan a fost diagnosticat cu Alzheimers la varsta de 83. Odata cu trecerea timpului, boala a progresat iar pe 4 Iunie 2004 la varsta de 93 de ani a trecut in nefiinta. A suferit de Alzheimer timp de 10 ani.

Charlton Heston actor, cunoscut pentru rolurile sale din „Cidul”, „Cele zece porunci”, si „Ben-Hur” a fost diagnosticat cu Alzheimers in 2002 la varsta de 85 de ani. Conform ultimelor stiri, starea s-a s-a inrautatit si el nu isi mai putea defasura activitatile curente cum ar fi a manca si nu se mai putea deplasa singur.

Dana Andrews– Un actor popular al filmelor anilor 40 a fost diagnosticat cu Alzheimer in 2002. A trecut in nefiinta la varsta de 84 de ani datorita unei pneumonii si insuficientei cardiace.

Rita Hayworth cunoscuta ca sex simbol al anilor ’40, a incetat din viata la varsta de 68 de ani dupa ce a fost diagnosticata cu Alzheimer’s cu cativa ani inainte. Fiica sa, Printesa Yasmin Aga Khan este fondatoarea societatii de caritate Rita Hayworth, o organizatie dedicata luptei impotriva maladiei Alzheimer

Charles Bronson, actor cunoscut pentru rolurile sale din filmele „Cei sapte magnifici”, „Poveste din Vest” „Marea evadare”, a incetat din viata la varsta de 81 de ani dupa ce fusese diagnosticat cu Alzheimer cu cativa ani inainte.

Iris Murdoch– cunoscuta scriitoare si filozoafa, a fost diagnosticata cu Alzheimer la varsta de 76 de ani si incetat din viata 4 ani mai tarziu.

Ralph Waldo Emerson– poet si eseist American, liderul miscarii transcendentaliste de la inceputul secolului 19, a incetat din viata la varsta de 79 de ani dupa ce la varsta de 68 de ani a inceput sa aiba tulburari de memorie si a suferit de afazie. Ulterior tulburarea s-a accentuat astfel incat nu isi mai amintea numele sau si pierduse notiunea timpului. Cand cineva il intreba ce mai face raspundea: “Destul de bine, mi-am pierdut facultatile mentale, dar ma simt perfect.”

Peter Falk– actor American cunoscut pentru rolul sau din filnul Colombo. La varsta de 81 de ani a fost diagnosticat cu Alzheimer si a incetat din viata 3 ani mai tarziu.

Sir Terence David John „Terry” Pratchett, unul dintre cei mai de success scriitori britanici a anuntat in 2007 la varsta de 59 de ani ca sufera de Alzheimer. Ulterior a facut donatii pentru sprijinirea unui institut de cercetare a maladiei Alzheimer. De asemenea a facut un serial pentru BBC in care si-a impartasit aceasta experienta.

Margaret Hilda Thatcher, politician britanic cu cel mai lung mandat in functia de Prim Ministru al Marii Britanii si singura femeie care a detinut acest post. A fost denumita “Doamna de Fier” datorita stilului de conducere.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s