Mitul „Nu se poate face nimic”

De fapt, exista o serie de dovezi care arata ca interventiile timpurii au ca rezultat imbunatatirea functiilor cognitive, tratatarea depresiei, imbunatatirea dispozitiei persoanelor care ingrijesc si intarzierea institutionalizarii.

– Inhibitorii Acetylcholinesterase si stimularea cognitiva pot imbunatati functionarea cognitiva a persoanelor diagnosticate cu dementa incipienta si aceste interventii ar trebui sa fie oferite in mod permanent.

-Ginko biloba nu poate fi recomandata ca un medicament de prima linie pentru maladia Alzheimer, dar poate fi luata in calcul pentru pacientii care nu raspuns la inhibitorii acetylcholinesterase si pentru persoanele cu alt tip de dementa. Stimularea cognitiva poate fi de asemenea eficienta in anumite tipuri de dementa.

– Persoanele diagnosticate cu dementa in stadiul timpuriu pot beneficia de suportul oferit de alte persoane in aceeasi conditie si in cazurile de depresie programele de terapie comportamentala si-au dovedit eficienta .

-Trebuie luata in considerare elaborarea de programe care implica activitate fizica, desi beneficiile sunt incerte pentru persoanele cu dementa usoara.

– Interventia de inalta calitate a insotitorilor, pregatirea si interventiile suportive ar trebui sa fie oferite ingrijitorilor in timp util pe masura ce necesitiatile o cer; utlizarea acestoar este asociata cu imbunatatirea dispozitiei ingrijitorilor si cu intarzierea institutionalizarii persoanei cu dementa.

(extras din World Alzheimer Report 2011- The benefits of early diagnosis and intervention)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s